Champangehoppning

Gick inte att ladda upp hela videon eftersom den va för lång men blev utsluten efter att fått tre olydnader på sista hindret, så himla typiskt! Hon stannade inte på hindret utan 3-5 meter innan, knäppis! Gott nytt år på er alla!

Bloggpaus


Hej kommer inte blogga så mycket just nu eftersom jag inte orkar och jag gör ändå inget speciellt just nu, typ sover, ser på pll, äter och går och lägger mig igen (ja, jag är jävligt seg).

Imorgon ska jag tävla och efter det ska jag fira nyår hos min faster med familjen och kusinerna. Kommer fota en massa så bilder kommer :) 
Jag börjar blogga nästa år igen!


Mellandagsrea!

Vid 10 idag åkte jag och My till gallerian och handlade på hollister, jag fick hem ett ur gulligt linne och ett par jeans!
Nu är jag på väg till Täby centrum och ska möta Hannah och sen vara där lite sen ska hon kanske sova hos mig och sen ska jag på ridning som vanligt!
Kommer inte kunna köpa något i Täby eftersom min schyssta syrra tog min plånbok (y)


Home sweet home

Hej idag kom jag hem från landet osv. Har ridit en massa och haft super mysigt! När jag kom hem så åkte jag typ direkt hem till My, och jag ska sova här :) Vi har tittat på PLL (pretty little liars) och ätit massa chips och sånt. 
HAr inte så mycket mer att säga men vi har precis ätt middag och nu ska vi fortsätta se på film!

 

Spersboda imorgon!

Imorgon så lämnar jag solna för några dagar för att spendera julen ute på landet! Såååå efterlängtat! 

Har packat klart allting äntligen, kameran kommer med också! Kommer träffa Emilia där och vi kommer både filma lite med hennes kamera och fota med min! Alla bilder kommer upp hääär! 
Kommer såklart också fota mig och hästarna som jag kommer rida på i helgen! Ponny bebisen Jänta har ÄNTLIGEN börjas ridas igång på riktigt nu, sadel och hela paketet! Så det blir gos ute ritt med Jänta, Savanha & syrran! Kanske Alex och hennes häst också, får se hur det blir helt enkelt! Eftersom jag ska till landet så kommer jag nog inte blogga så mycket men kommer lägga upp bilder på insagram!
Om du inte redan följer mig så heter jag @amandavalimaa på mitt vanliga konto
Sen heter jag @privatvalimaa på mitt privata instagram konto, där jag lägger upp mest bilder, ca 2-4 bilder per dag :)

Det är skit sent nu, måste gå och läggaaaa mig! Har lite svårt att kunna sova nu hehe... 
 

Hej alla!!

Har skit tråkigt hej då!


Godmorgon'

Godmorgon på er alla! Lever ni?
Sitter och glor på the last song samtidigt som jag äter sallad, somr skit gott! :D
Fick mina betyg idag+jullov! Är otroligt nöjd med mina betyg, nästan C i alla ämnen! :D


Ridpasset!

Poängplockning stod det på schemat hos hoppspecialen! Det var att galoppera mest och minst galopp strång, kapplöpning (tror jag det hette), hoppa över sockerbitar, och höjdhoppning! Galet roligt var det!!!
 






Christmast shopping

Tittat på film i skolan typ hela dagen sen efter skolan åkte jag och Emelie till kista och skulle handla julklappar. Vi åt också och fika på espresso house.
Nu är jag hemma och gör inte så mycket. Ser på "she's the man", riktig bra! Imorgon är sista vanliga dagen i skolan, sen på fredag har jag skolavslutning :)


Bekännelser

                                   Jag sover aldrig bra, vaknar minst 2 gånger varje natt.
                             
                              Jag är hellre hemma med familjen än att vara med kompisar
                                             
                                              Jag är en ganska stor skolnörd
                       
                       Jag vill hålla på med ridning resten av livet, så länge jag pallar med det

                                          Den äckligaste frukten jag vet är mango

    Mina katter är verkligen ALLT för mig, vet inte hur jag kommer kunna klara mig utan dom senare i livet

                  Jag har haft sprickor på hela min baksida av min mobil i snart ett halv år. 

                           
  Jag HATAR att komma försent till skolan, får typ panik

    Varje dag när jag kommer hem tar jag alltid på mig mjukis byxor och tvättar bort mitt smink direkt. 

    Jag tuggar nästan alltid på tuggummi, tycker det är bättre än att äta massa godis (som jag ändå gör haha)

                 

Iphone case

Kom nyss hem från Solna centrum och har med mig två nya skal! Skit snygga eller vad tycker ni? ;)
Spökskalet kostade 99 kr
Glitterskalet kostade 149 kr
Båda är från teknikmagasinet

Har också köpt presenter till My, Nina, och pappa. Ska köpa till min kusin Belle senare idag!


Min dag i bilder

Har myst i stallet, hängt med bästa kusinerna, ätit massa gott och varit med min kära syster.
Imorgon blir det skola, sista veckan!! Jullov ❤❤

Juste! Igår så bokade jag ridläger till sävaridcenter! Jag är så sjukt taggad!! Säva 2013 den 1 juni!! 167 dagar kvar :(


Lucia firande i stallet

Vince var utklädd till en fotbolls spelare på något vis :D

Nikkie var rudolf! 

Jultomten och hans ren!

Tomte gänget och Baldi

Halv dålig bild från lucia tåget

Angelica och Brownie

Lucia tåget 

Hurry scurry 




Hopp Clinic


Det var hopp clinic på lucia firandet idag i stallet, jätte bra och duktiga ekipage hoppade! 

Jag kom hem vid 5 tiden efter att varit i stallet sen halv 2, gäster hade redan börja kommit och jag var tvungen att skynda mig med att byta om och fixa mig. Hade jätte trevligt ikväll, var mest med mina kusiner Daniel och Tobias (min syster också såklart) och vi satt och pratade :) När alla gäster hade gått vid typ 8 tiden så skulle jag sätta mig vid datan och skicka alla bilder jag tagit under dagen till alla ryttare ;) 

Lördag!

Har precis kommit hem efter att handlat tårta osv till släkt kalaset imorgon. Köpte också lite glass åt mig så nu ska jag se på TVD och myyyysa med min nya mysiga filt!


Lucia

Idag va det Lucia det var skit najs seriöst! Först fick vi massa fika på morgonen, sen fick vi se lucia tåg osv. Jag hade bara ett snabbt SO prov efter det sen satt jag en liten stund och jobbade med engelska redovisningen. Sen efter lunchen hade vi engelska men istället hade vi lite film och våran lärare plockade ut oss en och en så skulle vi redovisa för henne. Vi såg på Alice i underlandet, det va första gången jag såg den! Redovisningen gick super bra, är jätte nöjd!!
Just nu sitter jag på bussen påväg hem till Alva, det är skit mycket köer!!
Vi ska vara hemma hos henne ett tag sen ska vi till stallet och hoppa på våra "frukter"!


Gå INTE och se på Hobbit!

När jag gick in på Carloline´s blogg och läste detta inlägg http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/december/se-inte-filmen.html 
Jag läste inlägget och blev så sjukt förvånad! Att människor kan göra något sånt för att göra en film (som vilket är riktigt kass). Tycker att ni verkligen inte ska gå och titta på denna film, då får dom in massa pengar och kan fortsätta med att göra filmer och offra djur. 


”Storfilmen ”The Hobbit” är en dödsfälla – för djuren. Efter att 27 djur fallit offer under inspelningarna planerar djurrättsorganisationer protester vid filmpremiären. 
- Vi vet att vissa av dödsfallen kunde ha undvikits, säger regissören Peter Jacksons talesman Matthew Dravitzki i ett uttalande till tidningen AP. ”

Har ni hört talas om vilken skandal som har inträffat under The Hobbit inspelningen? Om inte, är det något alla borde vara informerade om. Jag hade planer att gå på filmen, tills jag läste detta. Det är förjävligt att filmen ens kan få visas på SF’s biografer. Det är förjävligt att detta inte tas på mer allvar än vad det redan har gjorts. Om sanningen ska fram, så är det 27 djur, inkl hästar, får, kor, getter och kycklingar som har dött. De har inte dött under inspelningarna framför kameran. ”– När jag kom till jobbet på morgonen så var en ponny fortfarande vid liv, men hans rygg var bruten. Han kraschlandade från en vall och var verkligen i dåligt skick, säger skötaren Chris Langridge.”

Anledningen till djurens olycksfall var alla slukhål, trasiga stängsel och branta klippavsatser som fanns i området. Flera hästar skar upp djupa sår i benen och totalt tolv getter och får dog efter att ha ramlat ner i slukhål. Trots att boskapsskötarna uppmärksammade problemet för produktionen så fortsatte djur falla offer för den farliga terrängen.

Jag rekommenderar er alla som har tänkt se filmen att inte betala för att se den. Detta är rent ut sagt för jävligt och det borde inte ens vara lagligt!

Detta är tagits från http://carolinebagfeldt.blogg.se  

Outfit

Tröja från A&F, jeans från A&F


Chillar med syrran

Emelie har fått Iphone 5 :(


Uncover

Jag orkar inte, hennes röst är så otroligt vacker. Skulle göra vad som helst för att ha hennes röst. Bugar och bockar för Zara Larsson, fan hon är riktigt bra!

Happy birthday sis <3

 Grattis syrran, nu är du äntligen 15! Kan inte kalla dig fjortis längre :* Älskar dig super mycket syrran, världens bästa storasyster! Ha världens bästa dag idag! :D
 
 

Trött som fan...

Kom nyss hemifrån skolan efter att haft idrott och väntat på en buss i 30 min i kylan. Har gjort varm choklad och har glass också, nu ska jag fortsätta se på TVD (the vampire diaries).
Slö dag idag igen, har inte sovit bra inatt. Syrran fyller 15 imorgon, woop!! :D


Kan inte sova :(

Håller på att glo på Vampire diaries samtidigt som jag försöker somna, men kan inte haha. Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte kunnat blogga har haft fullt upp i helgen, och sen har bloggappen inte funkat.
Nu ska jag fortsätta att mysa med mina kissekatter som ligger här alla tre i min säng! Sov gott folket :)


Tattoo inspo


Godnatt tisdag!

Har varit så jävla trött idag hela dagen, skit slö. Men först hade jag svenska 2 timmar sen idrott i Solna hallen. Och där träffade jag Magnus Samuelsson också! Hoppade av bussen vid Solna centrum och gick till bibblan och lämna & låna bok. Köpte också ben&jerry!

När jag kom hem satt jag bara och pluggade och är klar nu så jag ska bara ligga i sängen och se på tv. Ses imorgon, chao.


Hästar finns inte

GÅ IN PÅ DENNA LÄNK FÖR ATT SE KLIPPET ↓
http://www.tv4play.se/program/jenny-str%C3%B6mstedt?video_id=2246836 

Roligaste jag hört på länge, den här killen värkar påstå att hästar inte finns, att dom är en frukt. Ursäkta men han värkar ha ett stort problem. Hur fan kan man tro att inte hästar finns. Han kanska tror det för att han aldrig sett en i hela sitt liv, men seriöst? Skulle vara samma sak om man sa att inte apor finns (tillexempel) Haha, detta var riktigt roligt att kolla på! Han har också en facebook sida som ni hittar här -> http://www.facebook.com/HastarFinnsInte

Plugg,plugg,plugg!

NO prov imorgon, måste plugga!!!
Gick upp till Hemköp och köpte lite gott till mig!


Lucy som bebis

Åh, min lilla bebis håller på att bli så stor. Saknar henne när hon va pytte liten. Hon är redan snart 1 år gammal! Hon växer så snabbt, bara om jag kunde stoppa tiden och så  skulle hon vara min bebis resten av livet! Kommer fortfarande ihåg när hon kom hem till oss för första gången. Min fina flicka!

Så här glad var mysan att se Lucy! Idag är dom bästa vänner :)


 
 

Ny månad, ny start!


Favorit månaden har anlänt! 
December är BÄSTA månden på hela året, snön kommer, julafton, nyår, mysigt, och allt det där! Och sen efter december kommer ju såklart näst bästa månaden där jag fyller år! Idag är det 1 december och jag har inte lämnat sängen för en sekund. Om man inte räknar med när jag, pappa och Emelie gick och åt middag tillsammans. Men jag har suttit här i sängen och sett på film princip hela dagen. 
Imorgon är det ikea med mamma, moster, och kusinerna. Nu ska jag mysa ner mig i sängen med katten och film!
 
 

Justin biebers hemliga tvilling?...

Hittade precis en kille på Twitter som ät rena KOPIAN av Justin bieber! Undrar nästan om Justin kanske är adopterad ;) Han heter @RobinVerrecas på Twitter! Han är riktigt snygg alltså ;) som Justin också är!
Se för er själva! 👇


RSS 2.0